The TOP 10

Top10-vinnere

Hjem Vinnere Vinnere 2007

Wednesday24 April 2019

2007

Walid alKubaisi

Walid48 år, Oslo/Skien

Walid er første innvandrer med minoritetsbakgrunn som har blitt statsstipendiat. Han er forfatter, skribent, journalist og oversetter. Han er kjent for å være en aktiv og uredd samfunnsdebattant, samt en god historieforteller. Han skriver for tiden en familiekrønike i Dag og Tid, der han bruker sin bakgrunn som kulturell kapital.

Han arbeider også med et stykke der Ibsens tanker brukes som kodeknekker til integreringsproblematikken, og vil gjøre Ibsens hus i Skien til en kulturfabrikk for ungdom. Hjemland: Irak.

Chandra Sekhar Devulapalli

DrChandraDevulapalli43 år, Hønefoss

Chandra er spesialist i astmamedisin for barn, og aktuell i forskningsprosjektet ”Miljø og barneastma studien”. Han vil disputere sin doktorgradsavhandling i januar, og har vunnet flere forskningspriser, bla. fra Ullevål sykehus og Klosterstiftelsen.

Han har gitt gratis veiledning til foreldre og barn gjennom egen nettside i flere år, og har utgitt flere publikasjoner. Hjemland: India.

Helga Birgitte Arntzen

Helga-Arntzen65 år, Risør

Helga er en pioner innen fredsarbeid i Norge. Hun startet ”Hvite busser”, et prosjekt over 130 000 skoleelever har deltatt i. Dette gründerprosjektet var basert på hennes sterke samfunnsengasjement fra oppvekst i Øst og Vest Tyskland i og etter 2. verdenskrig.

Hun er nå drivkraft for et fredshus og undervisningsprosjekt i Gambia. Hun har mottatt Kongens Fortjenestemedalje for sitt arbeid med Hvite busser, og er aktiv i flere organisasjoner. Hjemland: Tyskland

Heri Ramampiaro

Heri-Ramampiaro35 år, Tiller

Heri var den første fra Madagaskar med doktorgrad i Norge. Han er medlem av flere internasjonale forskningskomiteer, med lagring og søk av biomedisinsk informasjon (Biotracer) og bildegjenfinning som spesialiteter.

Han er en aktiv hobbyfotograf og humørspreder på jobben, og tidligere engasjert i frivillig ungdomsarbeid. Hjemland: Madagaskar.

Karyn Seroussi

karyn42 år, Greåker

Karyn har vunnet stor anerkjennelse internasjonalt for sin banebrytende bok om hvordan autisme kan behandles med riktig diett (se feks Amazon mfl.). Hun er levende opptatt av trening, helse og sunn livsstil.

Hun har også vært gründer av en treningsklubb for kvinner i Norge. Denne klubben har nå blitt til en kjede med 21 treningssentre og 50 arbeidsplasser. Hjemland: USA

Madhu Sharma

Madhu.Sharma47 år, Blommenholm

Mahdu har utmerket seg i forbindelse med mestringsprosjektet ”Vi kan”, et nyskapende prosjekt innen psykisk helsearbeid for flerkulturelle. Prosjektet kombinerer metoder fra både fysisk og psykisk helsearbeid på en innovativ måte og har allerede oppnådd gode resultater.

Hun er lektor i sykepleievitenskap og en ener innen indisk folkedans, samt tidligere aktiv i KIM. Hjemland: India.

Martha Skretteberg

Martha-Rubiano-Skretteberg45 år, Oslo

Martha har utmerket seg innen internasjonalt bistandsarbeid, spesielt innen kvinnerettet bistand og LatinAmerika. Hun har hatt lederstillinger i flere sektorer, bla. i Oslo kommune, SHD, KRD, AID, Flyktningehjelpen og Fokuskvinner (nåværende stilling).

Hun står for aktivt inspirerende lederskap, og er første kvinne med innvandrerbakgrunn som leder en bistandsorganisasjon i Norge. Hjemland: Colombia.

Rajan Chelliah

RajanChelliah45 år, Oslo

Rajan er journalist i Migrapolis, og den første med minoritetsbakgrunn som var utegående reporter i 17.mai sendinga fra Slottsplassen i 2001. Han er en journalist med stor interesse for faget samt de reportasjer han arbeider med.

Han har vært aktiv i det tamilske organisasjonsmiljøet, og skriver masteravhandling innen Culcomprosjektet. Han er bidragsyter til mediemiljøer også utenfor Norges grenser. Hjemland: Sri Lanka.

Ronald Craig

Ronald.Craig55 år, Eiksmarka

Ronald er utdannet jurist både i Norge og USA. Han innehar ekspertise innenfor internasjonal kontraktsrett og ikke diskriminering/likestilling. Han har skrevet en banebrytende juridisk norskengelsk ordbok.

Som første kandidat tok han dr.grad ved UIO innen fagfeltet diskrimineringsrett. Han trekker veksel på sine reiser i Asia/Afrika i ungdommen som har gitt ham et positivt syn på livet, og er aktiv i antirasistisk arbeid. Som svart student opplevde han segregasjonen i sørlige USA på 50tallet. Hjemland: USA.

Samira Jamouchi

samira35 år, Oslo

Samira er utøvende kunstner og kunstformidler, med flere utstillinger i Europa. Hun er en svært nyskapende kunstner og formidler, og trekker med seg kulturarv fra NordAfrika kombinert med inspirasjon fra Norge/Europa.

Hun arbeider med en doktorgrad om undersøkelse av kulturelle forskjeller i byer – i Oslo brukes innbyggernes fortellinger i arbeidet. Hjemland: Belgia/Marokko.